Ga direct naar inhoud

Deel via social media

Tsjechisch leren

Het Tsjechisch is een Slavische taal die daarom weinig gemeen heeft met het Nederlands. De taal maakt echter wel gebruik van het voor ons bekende Latijnse alfabet, waaraan een aantal speciale tekens zijn toegevoegd. Tsjechisch leren hoeft dan ook geen moeilijke opgave te zijn. Aan de Volksuniversiteit kunt u een betaalbare cursus Tsjechisch volgen op zowel beginnersniveau als voor meer gevorderden. Onze docenten zijn speciaal geselecteerd op hun enthousiasme en de taalcursussen zijn opgezet met het oog u zo snel mogelijk Tsjechisch te leren. Kijk in het onderstaande overzicht voor een Volksuniversiteit die een Tsjechische taalcursus aanbiedt bij u in de buurt.

5 resultaten gevonden

Volksuniversiteit Amsterdam

Cursus Tsjechisch

Gaat u dit jaar naar Praag of heeft u Tsjechische collega’s? Of misschien komt uw schoonfamilie wel uit Tsjechië en wilt u ze graag in hun eigen taal aanspreken. Na een cursus Tsjechisch van de Volksuniversiteit zult u merken dat uw kennis van de taal met grote sprongen vooruit is gegaan. Tijdens de taalcursussen is er bovendien niet alleen oog voor de taal zelf, maar komen de bijbehorende cultuur en achtergronden zoals de Tsjechische keuken ook uitgebreid aan bod. Onze docenten zorgen ervoor dat de taal voor u gaat leven, zodat u maximaal kunt profiteren van wat u tijdens de cursus leert.

Een vreemde taal leren gaat niet vanzelf, alleen met voldoende herhaling zult u merken dat u het Tsjechisch voldoende snel op zult pikken. Daarom is het aan te raden om alle lessen bij te wonen en om het voorgeschreven huiswerk te maken. Op deze manier weet u zeker dat u er alles aan doet om het Tsjechisch onder de knie te krijgen.

Heeft u al wat kennis van het Tsjechisch en bent u dus geen beginner meer? Dan is het goed om te weten dat de Volksuniversiteit ook cursussen voor meer gevorderden aanbiedt. Wilt u instromen op een hoger niveau? Dan is het verstandig om een intake aan te vragen bij de docent die de cursus geeft. Op deze manier weet u zeker dat het niveau van de cursus aansluit bij uw eigen niveau.

meer