Ga direct naar inhoud

Deel via social media

Roemeens leren

Waar veel mensen denken dat het Roemeens een Slavische taal is, is het juist een Romaanse taal die verwant is aan voor ons bekende talen als Frans en Spaans. U zult daarom merken dat u het Roemeens snel op zult pikken wanneer u eenmaal heeft besloten om deze taal te gaan leren. In het onderstaande overzicht kunt u zien waar de cursus Roemeens op dit moment staat ingepland. Een ervaren docent biedt u de mogelijkheid om op laagdrempelige wijze Roemeens te leren. Het inschrijven vindt plaats op de website van de betreffende Volksuniversiteit.

4 resultaten gevonden

Volksuniversiteit Den Haag

Volksuniversiteit Amsterdam

Rotterdamse Volksuniversiteit

Cursus Roemeens

Wanneer u een cursus Roemeens aan de Volksuniversiteit volgt, dan zult u merken dat plezier in het leren van de taal voorop staat. De lessen zijn praktisch en overzichtelijk ingedeeld, waardoor uw taalvaardigheid snel zal groeien. Naast het bijwonen van de lessen, is het ook belangrijk dat u het voorgeschreven huiswerk maakt. Want alleen wanneer u regelmatig met de Roemeense taal bezig bent zult u het maximale uit de taalcursus halen.

Het leren van Roemeens biedt, net als het leren van andere talen, een aantal voordelen. Zo kunt u op vakantie bijvoorbeeld gemakkelijk de menukaart van een restaurant lezen en eten bestellen. Maar ook contact met de vriendelijke Roemenen zal veel soepeler verlopen wanneer u ze in hun eigen taal aanspreekt. Doet u veel zaken met bedrijven in Roemeniƫ? Dan is basiskennis van de Roemeense taal een echte aanrader.

meer