Ga direct naar inhoud

Deel via social media

Oudgrieks leren

Voor iedereen met serieuze interesse in klassieke talen is Oudgrieks een must. Dit is de klassieke taal waarop het moderne Nieuwgrieks gebaseerd is. Bij De Volksuniversiteit kunt u een taalcursus Oudgrieks volgen. Onze taalcursussen worden door professionele docenten gegeven en zijn dus nadrukkelijk geen thuisstudie. Tijdens de lessen ligt de nadruk op het Attische Grieks, het Oudgriekse dialect dat afkomstig is uit Athene. Het is de taal die onder andere werd gebruikt door Plato en Sophocles.

Op deze pagina vindt u het complete overzicht met Volksuniversiteiten die binnenkort van start gaan met een cursus Oudgrieks. Wanneer u een bepaalde cursus wilt volgen, dan kunt u doorklikken naar de website van de bijbehorende Volksuniversiteit. Hier kunt u zich online inschrijven.

3 resultaten gevonden

Volksuniversiteit Leiderdorp

Volksuniversiteit Zwolle

Cursus Oudgrieks

Uit het Attische dialect is de Griekse eenheidstaal ontstaan, het is daarom niet verwonderlijk dat onze taalcursussen voornamelijk op dit dialect zijn gebaseerd. Tijdens een taalcursus Oudgrieks krijgt u de basis mee van Oudgriekse uitspraak en grammatica. Na afloop zal u daardoor in staat zijn om eenvoudige Oudgriekse teksten te lezen en begrijpen. Aan de hand van het niveau van de cursisten zal de moeilijkheidsgraad gedurende de cursus steeds hoger worden.

Taalcursussen aan De Volksuniversiteit bestaan zowel uit lessen als uit huiswerk. Het is aan te raden om de lessen allemaal te volgen en om steeds het voorgeschreven huiswerk te maken. Alleen wanneer u regelmatig met het Oudgrieks bezig bent zult u merken dat u bedreven in de taal zult raken.

meer