Ga direct naar inhoud

Deel via social media

Latijn leren

Wilt u meer te weten komen over het Latijn en de invloed die deze taal heeft op ons leven vandaag de dag? Dan kunt u Latijn leren tijdens een cursus aan de Volksuniversiteit. Op laagdrempelige wijze maakt u bij ons kennis met de Latijnse taal, de geschiedenis van de Romeinen en hoe deze de Westerse talen en culturen hebben beïnvloed.

Het maakt niet uit of u nu vroeger Latijn heeft gehad op school of dat het Latijn helemaal nieuw voor u is, iedereen kan Latijn leren aan de Volksuniversiteit. In de onderstaande lijst ziet u waar u een cursus Latijn bij u in de buurt kunt volgen. U kunt zich vervolgens inschrijven op de website van de betreffende Volksuniversiteit.

10 resultaten gevonden

Volksuniversiteit Amsterdam

Volksuniversiteit Den Haag

Volksuniversiteit Oss

Volksuniversiteit Zwolle

Cursus Latijn

Wie een cursus Latijn aan de Volksuniversiteit volgt, komt er vanzelf achter dat wij ook vandaag de dag nog veel woorden gebruiken die direct afkomstig zijn uit deze taal. Veel andere talen zoals het Frans, Spaans en Italiaans zijn bovendien afgeleid uit het Latijn. Daarnaast is het Latijn de basis voor wetenschappelijke en juridische termen en voor de benamingen van dieren en planten.

Een taalcursus Latijn aan de Volksuniversiteit is daarom meer dan alleen een taalcursus. U leert alles over de geschiedenis van de Romeinen en leert de taal aan de hand van gedichten en mythologische verhalen. Er worden cursussen Latijn gegeven op verschillende niveaus en het is ook mogelijk om in te stromen op een hoger niveau. Dit laatste vindt altijd plaats in nauw overleg met de docent.

meer