Ga direct naar inhoud

Deel via social media

Egyptisch leren

Dankzij Egyptische tv-shows en films, die in de gehele Arabische wereld worden uitgezonden, is het Egyptisch-Arabisch een van de meest bekende variëteiten van het Arabisch. Het is daarom altijd nuttig om Egyptisch te leren. Hoewel Modern Standaardarabisch de officiële taal in Egypte is, wordt er in het dagelijks leven vaak teruggegrepen op het Egyptisch-Arabisch. Door de politieke macht van Egypte binnen de Arabische wereld, wordt het Egyptisch dialect daarnaast ook veel buiten Egypte gesproken.

Diverse Volksuniversiteiten bieden een taalcursus Egyptisch-Arabisch aan. Deze cursussen worden gegeven door ervaren docenten die u het Egyptisch dialect stap-voor-stap bijbrengen. In het onderstaande overzicht kunt u zien welke cursussen bij u in de buurt worden gegeven. Wanneer u doorklikt naar de website van de betreffende Volksuniversiteit, dan kunt u zich op die site inschrijven voor de cursus.

0 resultaten gevonden

Cursus Egyptisch

Wanneer u Egyptische zakenrelaties heeft, op vakantie gaat naar Egypte of Egyptische familieleden heeft, dan is het volgen van een taalcursus Egyptisch extra nuttig. Het Egyptisch is een dialect, waardoor enkel de gesproken taal afwijkt van het Standaardarabisch. Doordat de cursussen op fonetische wijze gegeven worden, is er geen kennis nodig van het Arabisch alfabet of van het Modern Standaardarabisch. Tijdens een taalcursus Arabisch wordt uitgebreid aandacht besteed aan grammatica en zinsopbouw. Het lesboek is bovendien speciaal ontwikkeld door specialisten op het gebied van het Egyptisch dialect.

meer