Ga direct naar inhoud

Deel via social media

Duits leren

Wilt u (beter) Duits leren aan de hand van een cursus met een niveau dat is vastgesteld met behulp van het Europees Referentiekader? Dan kan dat aan een van de verschillende Volksuniversiteiten die Nederland rijk is. Duitsland is een belangrijke handelsnatie binnen Europa en ook als vakantiebestemming is ons buurland populair. De redenen om Duits te leren zijn daarom legio. In het onderstaande overzicht kunt u gemakkelijk zien of er een cursus Duits bij u in de buurt wordt gegeven. Wanneer u doorklikt naar de website van de betreffende Volksuniversiteit, dan kunt u zich hier meteen inschrijven voor de cursus.

94 resultaten gevonden

BplusC Leiden

Volksuniversiteit Papendrecht e.o.

KunstenHuis Idea

Kunstwerk! Zevenaar

Volksuniversiteit Amersfoort

Volksuniversiteit Wageningen

Platform C

Volksuniversiteit Utrecht

Stichting CultuurBeleving Hillegom (SCBH)

Volksuniversiteit Zuidlaren

Volksuniversiteit Velsen

Volksuniversiteit Den Haag

Rotterdamse Volksuniversiteit

Volksuniversiteit Alphen aan den Rijn

Volksuniversiteit regio Eindhoven

Zeeuwse Volksuniversiteit

Volksuniversiteit Gouda

Volksuniversiteit Breda

Volksuniversiteit Oss

Volksuniversiteit Zwolle

Volksuniversiteit Amsterdam

Volksuniversiteit Geldrop

Cursus Duits aan de Volksuniversiteit

De Duitse taal wordt bovendien ook gesproken in Oostenrijk en Zwitserland en wanneer u anderstaligen in het buitenland treft, is de kans groot dat zij in ieder geval een paar woordjes Duits spreken. Kortom, Duits is een taal waarmee u in een groot deel van de wereld uit de voeten kan.

U kunt op verschillende niveaus Duits leren aan de Volksuniversiteit. Zo is er Duits 1 voor iedereen die nog weinig kennis van de Nederlandse taal heeft en die wil toewerken naar niveau A1 van het Europees Referentiekader. Maar ook voor meer gevorderde cursisten is er een ruim aanbod. Er bestaat daarnaast ook een cursus Duits voor op vakantie. Tijdens deze laatste cursus ligt de nadruk vooral op het spreken van Duits in praktische situaties zoals bij het reserveren van een hotel, terwijl er bij de andere cursussen ook voldoende aandacht is voor grammaticale kennis van het Duits.

Instromen tijdens een taalcursus Duits

Heeft u elders ervaring opgedaan met de Duitse taal en wilt u daarom op een hoger niveau instromen aan de Volksuniversiteit? Dan is dit meestal mogelijk in samenspraak met de docent die de betreffende cursus geeft. Vaak is er tijdens de open dag van de betreffende Volksuniversiteit mogelijkheid om een intake te doen waarbij uw niveau kan worden vastgesteld door een docent Duits.

meer