Ga direct naar inhoud

Deel via social media

Arabisch leren

Het Arabisch kent vele dialecten: het Modern Standaard Arabisch, het Marokkaans, Egyptisch-Arabisch en het Amizigh Tarifit (Berber). Het Modern Standaard Arabisch komt u tegen in boeken, tijdschriften en op TV. Diverse Nederlandse Volksuniversiteiten geven de cursus Modern Standaard Arabisch, waarbij er voor elk niveau een cursus te vinden is. Ook bieden diverse Volksuniversiteiten de cursussen Marokkaans, Egyptisch en ook het Berber. Of u nu beginner bent, half-gevorderd of gevorderd, bij de Volksuniversiteit kunt u altijd terecht. Kijk in het onderstaande overzicht voor een van de vele cursussen Arabisch bij u in de buurt. Wanneer u doorklikt naar de website van de betreffende Volksuniversiteit, dan kunt u zich op deze website gelijk inschrijven.

44 resultaten gevonden

KunstenHuis Idea

BplusC Leiden

Volksuniversiteit Zwolle

Volksuniversiteit Oss

Volksuniversiteit Den Haag

Volksuniversiteit Breda

Volksuniversiteit Gouda

Volksuniversiteit regio Eindhoven

Volksuniversiteit Utrecht

Volksuniversiteit Wageningen

Een cursus Arabisch voor elk niveau

Het Arabisch is een zeer belangrijke taal die wereldwijd door circa 320 miljoen mensen gesproken wordt. Er zijn vele varianten van het Arabisch, maar bij een cursus aan de Volksuniversiteit richten wij ons op het officiële Modern Standaard Arabisch. Het Arabische alfabet komt aan bod en u zult ook oefenen met het voeren van gesprekken in het Arabisch. De hoeveelheid huiswerk is afhankelijk van het niveau van de cursus, maar u kunt rekening houden met een aantal uur huiswerk per week. Onze cursussen worden gegeven op verschillende niveaus, wat duidelijk wordt aangegeven bij iedere cursus.

Dialecten tijdens een cursus Arabisch

Wilt u zich verstaanbaar maken in een specifiek land binnen de Arabische wereld? Dan is het goed om te weten dat er verschillende dialecten van het Arabisch bestaan. Denk bijvoorbeeld aan Marokkaans en Egyptisch. Ook deze talen kunt u leren aan de Volksuniversiteit. Wanneer een cursus betrekking heeft zo’n dialect, dan wordt dit duidelijk vermeld bij de betreffende cursus. Wanneer hier geen melding van gemaakt wordt, dan kunt u er vanuit gaan dat het om Modern Standaard Arabisch gaat.

meer