Ga direct naar inhoud

Deel via social media

Taalcursus

Taalcursussen zijn een belangrijk onderdeel van het aanbod van de Volksuniversiteit. Er is namelijk bijna geen taal waar geen cursus aan de Volksuniversiteit voor bestaat. Alle cursussen worden gegeven door professionele docenten, het betreft dus nadrukkelijk geen thuisstudie. Op deze manier garanderen wij dat u een vreemde taal binnen een relatief kort tijdsbestek op kunt pakken en dat de kennis blijft hangen.

Het aanbod taalcursussen varieert van locatie tot locatie. In het overzicht op deze pagina kunt u doorklikken naar een bepaalde taal. Daarna volgt een overzicht met Volksuniversiteit die een cursus voor de betreffende taal aanbieden. Er zijn inmiddels 75 Volksuniversiteiten in Nederland, wat ervoor zorgt dat er bijna altijd een taalcursus voor de taal van uw keuze bij u in de buurt wordt gegeven.

2101 resultaten gevonden

Een betaalbare taalcursus volgen

De Volksuniversiteit heeft als missie om het vergaren van kennis voor iedereen bereikbaar te maken en dat merkt u aan de prijs van onze taalcursussen. Vergeleken met andere aanbieders van professionele taalcursussen is het volgen van een taalcursus aan de Volksuniversiteit zeer betaalbaar. Daarnaast worden sommige cursussen extra gesubsidieerd door de gemeente of DUO, zoals bijvoorbeeld Nederlands voor anderstaligen. Wanneer dit het geval is, wordt dit duidelijk vermeld bij de betreffende taalcursus.

Het niveau van de meeste taalcursussen wordt bepaald op basis van het Europees Referentiekader. Dit loopt van niveau A1 tot niveau C2. Het cursusaanbod van de Volksuniversiteit richt zich voornamelijk op de niveaus A en B van het Europees Referentiekader. Beginners volgen een cursus op A-niveau, terwijl meer gevorderden een cursus op B-niveau kunnen volgen. Wanneer u twijfelt over uw huidige beheersing van een taal, dan kunt u bij veel Volksuniversiteiten in september de Open Dag of een Talenmarkt bezoeken, waar de docent u kan adviseren welke cursus bij uw niveau past. Kijk voor de Open Dagen of andere intakemogelijkheden op de website van de betreffende Volksuniversiteit.

meer