Ga direct naar inhoud

Deel via social media

Cursus boekhouden

Wanneer u ondernemer, penningmeester of locatiemanager bent, dan is het essentieel dat u over een sluitende boekhouding beschikt. Of u dit nu zelf doet, of dit uitbesteedt aan een boekhouder, het is altijd handig dat u zelf in ieder geval de basis van het boekhouden onder de knie heeft De Nederlandse Volksuniversiteiten bieden verschillende cursussen aan om het boekhouden onder de knie te krijgen. Van inleiding in het boekhouden tot boekhouden voor ZZPers, de Volksuniversiteit heeft er een cursus voor. Wanneer u een interessante cursus gevonden heeft, dan kunt u doorklikken naar de website van de betreffende Volksuniversiteit en kunt u zich daar gelijk inschrijven voor de betreffende cursus.

1 resultaten gevonden

Zeeuwse Volksuniversiteit

Basiskennis boekhouden

Wanneer u de basiskennis van het boekhouden begrijpt, dan wordt het al gauw mogelijk om u boekhouding (deels) zelf te verzorgen. Dit scheelt u een hoop geld en bovendien kunt u op deze manier uw inkomsten en uitgaven veel beter in de gaten houden. U wilt natuurlijk niet dat uw boekhouder er bijvoorbeeld pas achter komt dat uw onderneming niet financieel gezond is, wanneer het al te laat is. Diverse Volksuniversiteiten geven een laagdrempelige cursus om de basis van het boekhouden onder de knie te krijgen. Op deze manier is er altijd wel een cursus boekhouden bij u in de buurt. Tijdens zo’n cursus leert u in ieder geval hoe een balans en een winst- en verliesrekening in elkaar zitten en leert u deze overzichten begrijpen.

Cursus boekhouden voor ZZP’ers

Het grootste gedeelte van de Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP’ers) houdt zelf de boekhouding bij en dat is niet voor niets. Het inhuren van een boekhouder kost relatief veel geld en met wat basiskennis kunt u de meeste werkzaamheden prima zelf oppakken. Diverse Volksuniversiteiten geven daarom een aantal keer per jaar cursussen boekhouden die speciaal op ZZP’ers gericht zijn. Na afloop van zo’n cursus zult u uw boekhouding beter snappen en zult u de gereedschappen hebben om zelf met uw boekhouding aan de slag te gaan. Wij leren u aan de hand van een boekhoudprogramma hoe u zelf uw inkomsten bijhoudt en de balans en winst- en verliesrekening op kunt stellen.

meer