Ga direct naar inhoud

Nederlande Gebarentaal leren

Nederlandse Gebarentaal (NGT) is een gebarentaal die in Nederland wordt gebruikt in de communicatie onder doven en tussen doven en horenden. Sinds 1 juli 2021 is de Nederlandse Gebarentaal een erkende taal van Nederland, krachtens de Wet erkenning Nederlandse Gebarentaal. Het is een taal die bestaat uit gebaren en lichaamstaal en wordt gebruikt door dove mensen om te communiceren met elkaar en met horende mensen. Het is een volwaardige taal met een eigen grammatica en woordenschat.
Kijk in het onderstaande overzicht voor een cursus Nederlandse Gebarentaal bij u in de buurt. Wanneer u doorklikt naar de website van de betreffende Volksuniversiteit, dan kunt u zich daar gelijk inschrijven.

3 resultaten gevonden

Volksuniversiteit Alphen aan den Rijn

Cursus Nederlandse Gebarentaal (NGT)

Met gebarentaal kunnen mensen die de taal kennen, over alles met elkaar praten. Voor ongeveer 30.000 doven in Nederland, is de Nederlandse Gebarentaal de eerste taal, ook wel de moedertaal genoemd. Er zijn verschillende redenen waarom iemand Nederlandse Gebarentaal zou willen bestuderen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je werkt met dove of slechthorende mensen en je beter wilt kunnen communiceren met hen. Of misschien ben je zelf doof of slechthorend en wil je graag beter leren communiceren met anderen. Daarnaast kan het ook gewoon interessant zijn om een nieuwe taal te leren.

meer