Ga direct naar inhoud

Deel via social media

Filosofie & Levensbeschouwing

Wanneer u zich wilt ontwikkelen op het gebied van filosofie (ook wel wijsbegeerte genoemd) dan biedt De Volksuniversiteit u een gevarieerd aanbod dat bestaat uit interessante cursussen, workshops en lezingen. Wilt u bijvoorbeeld meer te weten komen over de verschillende stromingen binnen de filosofie of bent u benieuwd naar de ideeën van bekende filosofen uit het verleden? Dan is er altijd wel een volksuniversiteit die er een cursus over heeft. Er zijn namelijk 75 volksuniversiteiten in Nederland, die elk een eigen cursusaanbod hebben. Met de onderstaande knop kunt u doorklikken naar het totale cursusaanbod filosofie en vervolgens een geschikte cursus bij u in de buurt uitkiezen.

77 resultaten gevonden

Volksuniversiteit Alphen aan den Rijn

Volksuniversiteit Den Haag

Volksuniversiteit Zuidlaren

Volksuniversiteit Utrecht

Volksuniversiteit Amsterdam

Volksuniversiteit Geldrop

Rotterdamse Volksuniversiteit

Volksuniversiteit Zwolle

Zeeuwse Volksuniversiteit

Filosofie ontdekken aan de Volksuniversiteit

Binnen de filosofie zijn enorm veel stromingen en deelgebieden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om u met de theoretische kant van filosofie bezig te houden en zich te richten op ideeën van filosofen uit het verleden, maar kunt u ook een meer praktische en toepasbare vorm van filosofie beoefenen. Waar u ook voor kiest, elke cursus aan de Volksuniversiteit wordt gegeven door een enthousiaste docent en is bovendien uiterst betaalbaar.

Enkele populaire filosofiecursussen

Om u een beter beeld te geven van wat de Volksuniversiteit te bieden heeft op het gebied van filosofie, sommen wij hieronder een aantal populaire cursussen uit ons aanbod op.

  • Filosofie en moderne kunst
  • Filosofie van de verlichting
  • Inleiding in de filosofie
  • Interculturele filosofie

Voor veel cursussen geldt een maximum aantal deelnemers per groep, waardoor een persoonlijke aanpak gegarandeerd is. Twijfel daarom niet te lang en schrijf u vandaag nog in voor uw favoriete filosofiecursus.

meer