Ga direct naar inhoud

Deel via social media

Kunstgeschiedenis

Door een cursus kunstgeschiedenis te volgen gaat u op een andere manier naar kunstwerken kijken. U leert dan namelijk alles over aspecten die van invloed zijn geweest toen een bepaald kunstwerk gemaakt werd. Denk bijvoorbeeld aan het tijdsbeeld, de bedoelingen van de kunstenaar en tot welke stroming het kunstwerk behoort. Kunstgeschiedenis is zeer breed en beslaat bijvoorbeeld zowel architectuur, beeldende kunst, dans, theater, film en muziek. Aan de Volksuniversiteit kunt u verschillende cursussen volgen op het gebied van kunstgeschiedenis. Via deze pagina kunt u doorklikken naar ons landelijke aanbod.

81 resultaten gevonden

Volksuniversiteit Breda

Volksuniversiteit Amsterdam

Volksuniversiteit Alphen aan den Rijn

Volksuniversiteit Het Groene Hart

Volksuniversiteit Zwolle

Volksuniversiteit Geldrop

Kunstwerk! Zevenaar

KunstenHuis Idea

Volksuniversiteit De Kempen

Zeeuwse Volksuniversiteit

Volksuniversiteit Zuidlaren

Rotterdamse Volksuniversiteit

Een cursus kunstgeschiedenis voor iedereen

Een cursus kunstgeschiedenis is geschikt voor iedereen, omdat er geen voorkennis of vooropleiding voor nodig is. Daarnaast is het onze missie om onderwijs voor iedereen toegankelijk te maken en zijn onze cursussen daarom zeer betaalbaar. De groepen zijn klein en daarom is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht van de docent. Soms is er een excursie bij de cursus kunstgeschiedenis inbegrepen. Wanneer dit het geval is, dan wordt dit duidelijk vermeld bij de cursus.

Het aanbod van de Volksuniversiteit

Er zijn inmiddels 75 volksuniversiteiten in Nederland, die allen hun eigen cursusaanbod samenstellen. Dit resulteert in een zeer gevarieerd aanbod met cursussen, lezingen en workshops. Ook op het gebied van kunstgeschiedenis kunt u uw hart bij ons ophalen. Een greep uit ons aanbod:

  • Kunst en architectuurgeschiedenis
  • Schilderkunst vanaf de 19e eeuw tot heden
  • Topkunstenaars uit de kunstgeschiedenis

Per cursus is het aantal deelnemers beperkt, op deze manier houden wij de kwaliteit van het geboden onderwijs op een zeer hoog niveau. Het is daarom raadzaam om u op tijd in te schrijven voor de cursus van uw keuze.

meer