Ga direct naar inhoud

Deel via social media

Kijk op Kunst, Kunstbeschouwing

Bent u bijzonder geïnteresseerd in onderwerpen op het gebied van kunst? Dan kunt u bij de Volksuniversiteit terecht om hier een cursus, lezing of workshop over te volgen. In deze categorie bieden wij u een zeer breed aanbod met cursussen die ingaan op de werken van bekende kunstenaars, op brandende kwesties of op nieuwe ontwikkelingen in de kunst. Wat speelt er in de wereld van de beeldende kunst? Wat zijn de verhalen achter de ‘oude’ kunst? Het gaat hier om bijeenkomsten met een beperkt aantal deelnemers, die altijd door professionele docenten worden verzorgd. Diverse volksuniversiteiten bieden bovendien excursies aan waarbij u bijvoorbeeld in groepsverband een bezoek kunt brengen aan een museum. Met 75 locaties in Nederland wordt er altijd wel een cursus in deze categorie bij u in de buurt gegeven.

59 resultaten gevonden

Volksuniversiteit Zuidlaren

Volksuniversiteit Alphen aan den Rijn

Volksuniversiteit Breda

KunstenHuis Idea

Volksuniversiteit Utrecht

Volksuniversiteit Den Haag

Zeeuwse Volksuniversiteit

Volksuniversiteit Wageningen

Volksuniversiteit De Kempen

Volksuniversiteit Geldrop

Ons brede aanbod van kunst en kunstbeschouwing

Als liefhebber van kunst kunt u uw hart ophalen bij de Volksuniversiteit. Of u nu iets meer wilt weten over een specifieke kunstenaar of van een bepaalde stroming in de kunst, of goed voorbereid die ene tentoonstelling wilt bezoeken, in ons uitgebreide cursusaanbod vindt u het terug. Doordat wij als missie hebben om onderwijs voor iedereen in Nederland toegankelijk te maken, kunt u het merendeel van de cursussen volgen zonder dat u over specifieke voorkennis beschikt. Bovendien doen wij er alles aan om de cursusprijzen zo laag mogelijk te houden.

Iedere volksuniversiteit kiest zijn eigen cursusaanbod en sluit met het aanbod aan bij het interessante thema’s, actuele ontwikkelingen en tentoonstellingen in musea. Dit zorgt ervoor dat het aanbod gevarieerd blijft en ook regelmatig wisselt. Het is daarom aan te raden om periodiek de website te bezoeken.

Voor veel cursussen, workshops of lezingen geldt een maximum aantal deelnemers. Het is daarom verstandig niet te lang te wachten met inschrijven. U kunt uw inschrijving gemakkelijk online voltooien.

meer