Ga direct naar inhoud

Deel via social media

Wijncursus

Wijn is een populair onderwerp waar veel over te zeggen valt. Daarom zorgen wij ervoor dat u na een wijncursus aan een van de Volksuniversiteiten over alle aspecten van wijn kunt meepraten. Van relevante achtergrondinformatie over het verbouwen van druiven en het maken van wijn (vinificatie), tot het beoordelen van de verschillende kenmerken die een wijn karakteriseren en het lezen van het etiket. Alles komt aan bod tijdens een ontspannen wijncursus bij de Volksuniversiteit!

7 resultaten gevonden

Volksuniversiteit Papendrecht e.o.

Volksuniversiteit Westvoorne

Wijncursus voor beginners

De basisbeginselen van wijn komen uitgebreid aan bod gedurende een wijncursus voor beginners bij de Volksuniversiteit. Wat zijn bijvoorbeeld de meest voorname wijngebieden ter wereld? En waarom? Welke druivenrassen bestaan er en voor welke soorten wijn worden ze gebruikt? Wat zijn de verschillende manieren waarop wijn kan worden geproduceerd en welke wijnen passen nu goed bij welke gerechten? Kortom, stapje voor stapje zult u tijdens de wijncursus bekender worden met het product wijn en leert u voor iedere gelegenheid een geschikte soort wijn te selecteren.

Wijn proeven

Naast het opdoen van theoretische kennis over wijn, vormt uiteraard ook het leren proeven van wijn een essentieel onderdeel van iedere wijncursus. Proeven van wijn begint met het leren herkennen van de verschillende smaken die aanwezig kunnen zijn en het leren beoordelen van wijnen op een analytische manier. Om die reden leert de Volksuniversiteit u dan ook niet enkel wijn te beoordelen op basis van smaak, maar eveneens op basis van onder andere kleur, helderheid en geur. Zelfs het blind herkennen van diverse wijnen komt aan bod! Tot slot zullen ook de hapjes niet ontbreken, waardoor u met een wijncursus bij de Volksuniversiteit ook het combineren van wijn en spijs onder de knie zult krijgen.

Actueel aanbod wijncursussen

Op deze pagina vindt u het actuele aanbod aan wijncursussen van de diverse Volksuniversiteiten die Nederland rijk is. Wanneer u op een cursus klikt, dan wordt u naar de website van de desbetreffende Volksuniversiteit geleid. Daar kunt u meer informatie vinden over de specifieke wijncursus. Bovendien kunt u zich daar direct inschrijven voor de cursus. Aangezien ons aanbod aan wijncursussen regelmatig wijzigt, is het verstandig om deze pagina goed in de gaten te houden!

meer