Ga direct naar inhoud

Deel via social media

Cursus tekenen of schilderen

Tekenen of schilderen? Het kan bij de Volksuniversiteit. Er zijn cursussen voor beginners, gevorderden en voor mensen die specifiek geïnteresseerd zijn in bepaalde schilder- of tekentechnieken. De Volksuniversiteiten bieden verschillende cursussen en workshops aan op dit gebied. Deze worden allen verzorgd door enthousiaste docenten die u met liefde en plezier de ins- en outs van verschillende disciplines bijbrengen.

In het overzicht op deze pagina kunt u zien welke cursussen er bij u in de buurt worden gegeven. Vervolgens kunt u doorklikken naar de website van de Volksuniversiteit die een bepaalde cursus aanbiedt. Daar wordt meer informatie over de desbetreffende cursus of workshop verschaft en kunt u zich direct online inschrijven.

326 resultaten gevonden

Volksuniversiteit Papendrecht e.o.

Volksuniversiteit Velsen

BplusC Leiden

Volksuniversiteit Westvoorne

Rotterdamse Volksuniversiteit

Volksuniversiteit Breda

Volksuniversiteit Het Groene Hart

Volksuniversiteit Utrecht

Rozet Arnhem

Volksuniversiteit Geldrop

Volksuniversiteit De Kempen

Stichting !Triggr - Volksuniversiteit Ter Aar

Stichting CultuurBeleving Hillegom (SCBH)

Volksuniversiteit Leiderdorp

Volksuniversiteit Zuidlaren

Volksuniversiteit Den Haag

Volksuniversiteit Zwolle

Platform C

Kunstwerk! Zevenaar

Volksuniversiteit Amsterdam

KunstenHuis Idea

Tekencursus

Op het gebied van tekenen is er echt heel veel mogelijk bij de Volksuniversiteit. Zo kunt u bijvoorbeeld leren striptekenen, maar is het ook mogelijk om u volledig op Zentangle te richten. Doordat de meeste cursussen zich beperken tot een maximum aantal deelnemers, is persoonlijke aandacht van de docent gegarandeerd. In de onderstaande opsomming worden enkele populaire tekencursussen en -workshops weergegeven.

  • Striptekenen
  • Portrettekenen
  • Buitentekenen
  • Dieren tekenen
  • Mandala tekenen

Schildercursus

Ook schilderen is in vele vormen mogelijk bij een groot aantal Nederlandse Volksuniversiteiten. Dit is ook niet zo vreemd, aangezien leren schilderen middels een schildercursus bij veel mensen hoog op het verlanglijstje staat. Daarbij is de discipline schilderen enorm breed. Denk bijvoorbeeld aan de meer traditionele vormen van schilderen, zoals aquarellen, schilderen met acrylverf en schilderen met olieverf. Maar ook voor workshops gericht op action painting of graffiti spuiten bent u bij de Volksuniversiteit aan het juiste adres! Enkele highlights uit het cursusaanbod schilderen zijn de volgende.

  • Portret schilderen
  • Schilderen als Bob Ross
  • Acryl schilderen
  • Landschapschilderen

meer