Ga direct naar inhoud

Deel via social media

Cursus (digitale) fotografie en video

Bent u geïnteresseerd in fotografie en wilt u leren hoe u meer uit uw (digitale) camera haalt? Dan kunt u een cursus fotografie volgen aan een van de Nederlandse Volksuniversiteiten! Al jaren zorgen de Volksuniversiteiten ervoor dat iedereen in Nederland kan blijven leren aan de hand van inspirerende en zeer betaalbare cursussen en workshops. Op deze pagina vindt u het actuele aanbod van fotografiecursussen die door de diverse Volksuniversiteiten worden gegeven. Heeft u interesse in een bepaalde cursus, klik dan door naar de website van de desbetreffende Volksuniversiteit en schrijf uzelf direct in.

15 resultaten gevonden

Volksuniversiteit Breda

Volksuniversiteit Gouda

Rotterdamse Volksuniversiteit

Fotograferen voor beginners

Onze basiscursussen zijn erop gericht om beginners kennis te laten maken met de mogelijkheden die bestaan op het gebied van fotograferen. Dit betekent dat de digitale camera van de automatische stand gaat en dat wij u precies leren hoe u de mooiste foto’s maakt aan de hand van een aantal eenvoudige principes. Het draait hierbij uiteraard om begrippen zoals sluitertijd, diafragma en ISO-waarde, maar ook belichting en compositie komen uitgebreid aan bod.

Naast beginners kunnen ook gevorderden bij de Volksuniversiteit beter leren fotograferen. Zo bieden wij onder andere specialistische cursussen met betrekking tot productfotografie, portretfotografie en avondfotografie. Bij deze cursussen gaat de docent zeer diep in op de technieken en bijzonderheden die van toepassing zijn op dergelijke disciplines.

Workshop fotografie

U hoeft natuurlijk niet meteen een cursus fotografie te volgen. De diverse Volksuniversiteiten bieden namelijk eveneens leuke workshops aan op het gebied van fotografie en video. Wat dacht u bijvoorbeeld van een smartphone fotografie workshop of een workshop zwart-wit fotografie? U zult merken dat ons aanbod zeer uiteenlopend is en dat wij voor iedere enthousiaste fotograaf of videograaf een geschikte workshop of cursus paraat hebben. Weet dat ons aanbod aan cursussen en workshops regelmatig wisselt, dus houd deze pagina goed in de gaten!

meer